Få hjæp til afvænning hos et misbrugcenter

26 februar 2022
Astrid Pedersen
Misbrugscenter

advertorial

Er du havnet i et overforbrug af smertestillende eller angst dæmpende medicin, for eksempel opioider eller benzodiazepiner? Så er det vigtigt at du søger hjælp hurtigst muligt.

Det er nemlig ikke tilrådeligt blot at lægge pillerne på hylden. For det første risikerer du alvorlige abstinenser, og for det andet er der en vis sandsynlighed for at du bare falder i igen.

Derfor bør du kontakte et misbrugscenter. Et misbrugscenter er en facilitet til behandling af misbrug, og vil med sikkerhed kunne hjælpe dig med din afvænning.

Hvilke typer afhængighed behandles på et misbrugscenter?

De fleste former for afhængigheds betinget misbrug kan behandles på et misbrugscenter. Afhængighedens anatomi er ens uanset om objektet for misbruget er alkohol, stoffer, medicin, skærme, sex eller shopping. Derfor vil du, såfremt du døjer med et overforbrug af disse ting, kunne søge hjælp hos et misbrugscenter – og få den.

Misbrugscenter

Det er dog altid en god idé at udsøge sig et misbrugscenter som har særlig ekspertise inden for behandling af netop din type afhængighed. Således er der optil flere behandlingscentre i Danmark som har specialiseret sig inden for substans misbrug. Det betyder misbrug af eksempelvis hash, alkohol, receptpligtig medicin, eller hårde stoffer.

Det særlige ved et substans misbrug er at der er fremmede stoffer involveret, som skal renses ud af kroppen førend den afvænnende terapi kan påbegyndes. Derfor vil der altid i et behandlings forløb hos eksempelvis Behandlingscenter Stien indgå en indledende afrusning eller afgiftning.

Denne foregår i trygge rammer og under overvågning af sundhedsfagligt personale. Her vil du kunne gennemleve dine abstinens symptomer uden fare for at dehydrere eller falde tilbage i vanen. Og så vil du kunne få meget mere ud af det efterfølgende behandlings forløb.

Lad Behandlingscenter Stien hjælpe dig tilbage på sporet

Du kan få yderligere information omkring misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk