Hvilken hund er bedst til familier?

Hvilken hund er bedst til familier?

Hvis du er en del af en familie med børn, bør du vælge din hund herudfra. Hunden skal have et sundt temperament og helst være opvokset i et hjem hvor der er børn – især hvis dine børn ikke er så gamle.

Det er meget vigtigt at en hund som skal fungere som familiedyr er forsynet med en vis tålmodighed. Selv om du forsøger nok så ihærdigt at lære dine børn hvordan man opfører sig over for dyr, kan legen hurtigt blive vild. Og i en sådan situation er det vigtigt at have en hund som kan sige fra uden at skade barnet.

Blandt de mest børne og familie venlige hunde, der findes, finder du Labrador Retriever og Golden Retriever, Puddel, Schæfer, Boxer, Engelsk Bulldog og så de utroligt populære blandingshunde Labradoodle og Golden Doodle, som er hybrider mellem Puddel og henholdsvis Labrador Retriever og Golden Retriever. Blandt de mindre hunde finder du Mops og Fransk Bulldog , som er både søde, sjove og legesyge.

Først og fremmest er det vigtigt at hunden virker glad og kontaktsøgende, når i besøger den. Og derfor er det faktisk ikke noget problem at vælge en familiehund fra et internat, da disse som regel har fået mindst lige så megen opmærksomhed som en hvalp fra en opdrætter.

Hvilken hund skal jeg vælge som vagthund?

Hvis du har brug for en hund som et trygheds skabende element i din og din families hverdag, kan du med fordel vælge en af de tungere hunderacer. Blandt molosserne finder du forskellige variationer over temaet Mastiff samt tunge hunderacer så som Rottweiler og Bulldog.

Disse hunde er, hvis vel opdraget, også rigtig gode med børn. Det er dog vigtigt at udvise agtpågivenhed overfor molosser – selv om de har et roligt og tilgivende temperament, er de trods alt stadig meget stærke.

Du kan finde en tjekliste til køb af hund på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/