Planter er godt for kroppen og sjælen

Planter er godt for kroppen og sjælen

Det er de færreste der efter en lang dag i haven ikke kommer ind med en træt krop og et smil, der går fra øre til øre. Derfor er det en god ide at omgive sig med planter, både inde og ude. Hvis du har en have, terrasse eller en altan, har du selvfølgelig flere muligheder for at så og plante langt flere planter, end hvis du udelukkende har en vindueskarm at gøre godt med.

Men det er ikke mængden af planter der er afgørende for, om det er hyggeligt at være omgivet af planter. Selvom det kan være svært at begrænse mængden. 

En anden hyggelig ting ved at omgive sig med planter er at det ikke behøver at være en dyr eller voldsom hobby. Du kan tage aflæggere af andre planter og få dem til at gro hjemme hos dig selv og de kan gro i alt fra dyre designer krukke til en tom yougurtbøtte. Blot de får den rigtige pleje og pasning. Du kan læse mere her https://nytomhuse.dk/indret-med-planter-det-er-ren-terapi-for-sjaelen/

Vælg de rigtige planter

Selv det ikke er den store udskrivning at skulle købe nye planter, hvis de gamle er gået ud, er det stadigvæk lidt ærgerligt at skulle smide dem ud. Derfor spørg ind til hvad det er for nogle planter du har planer om at købe.

Kræver de sol eller skygge. Skal de have vand dagligt eller blot en gang i mellem. Derudover er det også vigtigt at du gør op med dig selv om du har tid og lyst til dagligt at gå og vande eller om du høre til dem der blot vander sporadisk. Hvis du tager dig tid til at gøre dit forarbejde, vil du få langt flottere planter end hvis du blot køber de første og bedste du falder over, selvom du ikke har grønne fingre og bruger meget tid på dine planter.