Tre grunde til, at du bør have gardiner i dit hjem

Tre grunde til, at du bør have gardiner i dit hjem

Overvejer du gardiner? Her er tre grunde til at vælge gardiner til dit hjem.

1. Gardiner hjælper dig med at skabe et bestemt udtryk 

En af de helt store grunde til at vælge at have gardiner i hjemmet er, at de pynter rigtig meget. Ligesom du vælger at have bestemte møbler og bestemte farver på væggen, så er det også et aktivt valg at have gardiner, frem for persienner, rullegardiner eller anden form for afskærmning. Ydermere, ligger der et aktivt valg i den type gardiner, som du vælger at have.

Det kan nemlig give meget forskellige udtryk, afhængig af, hvilken type stof og farve du vælger, samt hvilken længde. Og skal gardinet sidde på en skinne eller en klassisk gardinstang? Der er mange ting du kan arbejde med for at gøre udtrykket personligt. Hør gardiner kan for eksempel give et naturligt og romantisk udseende.

2. Gardiner regulerer privatliv og lysindfald

Men gardiner er ikke kun til pynt – de yder også et funktionelt formål. Særligt for dig der bor i hus eller i en lavtliggende lejlighed kan det være rart at kunne skærme af overfor omverdenen. Især ud mod en befærdet vej. Og det kan gardiner snildt bruges til. Har du stadig brug for lysindfald, men vil du gerne have privatliv, så kan du vælge et tyndt, lyst materiale. Vil du derimod gerne kunne skabe skygge med dine gardiner, bør du vælge noget tykkere stof og eventuelt i en mørkere farve. Skal det være helt mørkt, kan du købe mørklægningsgardiner.

3. Gardiner er gode for akustikken

En tredje fordel ved at have gardiner i hjemmet er, at de forbedrer akustikken. Der er nærmest ikke noget mere irriterende end at tale sammen i et rum, hvor det runger. Tilmed kan det være irriterende for naboerne, fordi lyden trænger lettere gennem vægge, når det runger. Har du lange gardiner, kan de hjælpe med at slå lydbølgerne i stykker, sådan at de ikke bliver sendt rundt i rummet, som de ellers gør når de rammer glatte overflader (vægge).